Завантаження ...

Журналісти з'ясували, як заробляє гроші міністр екології України

Ігоря Шевченка підозрюють у плеканні корупції в міністерстві. Міністра екології Ігоря Шевченка підозрюють у корупції на користь нардепа Олександра Онищенка. Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші". Ходять чутки, що крісло міністра нікому невідомому юристу Ігорю Шевченку "придбав" мільйонер Олександр Онищенко.

Міністра неможливо "спіймати" на робочому місці
Ігоря Шевченка підозрюють у плеканні корупції в міністерстві.

Міністра екології Ігоря Шевченка підозрюють у корупції на користь нардепа Олександра Онищенка.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Ходять чутки, що крісло міністра нікому невідомому юристу Ігорю Шевченку "придбав" мільйонер Олександр Онищенко. Подейкують, що Онищенко "виклав" за посаду 10 мільйонів доларів Юлії Тимошенко, яка отримала цю квоту за участь у коаліційній угоді. Щоб дізнатися більше про "стосунки" між міністром та нардепом, журналісти вирішили безпосередньо поспілкуватися з Шевченком.

Та виявилося, що чиновник просто невловимий. В міністерстві він не з'являвся, пояснюючи свою відсутність нарадою. Але журналісти з'ясували, що жодних нарад чи засідань Кабінету Міністрів у той день не передбачалося. Шевченко банально ігнорує робочий день.

"Міністр не ходить на засідання комітету Верховної Ради. Міністр не працює в міністерстві. Він не доповідає на Кабінеті Міністрів про гострі екологічні проблеми. Для чого потрібна нам ця міфічна фігура?", - дивується Тетяна Тимочко, голова всеукраїнської екологічної ліги.

Попри відсутність голови на робочому місці, міністерство справно працює за звичними корупційними схемами. "Це міністерство зараз є одним з найбільш корумпованих і про це свідчать арешти працівників цього міністерства, які отримували хабаря. Про це свідчать скандальні історії з видачі ліцензій, потім - з перевіркою цих ліцензіатів", - розповіла пані Тимочко.

Як виявили журналісти, міністр Шевченко легко заробляє гроші у міністерстві. Головне джерело прибутку – це ліцензії та дозволи в галузі видобутку корисних копалин. Розслідування "Грошей" виявило, що кожний документ коштує 600 доларів, а їх лише за грудень міністр підписав близько 200 "папірців".
Таким чином, лише за місяць Шевченко міг отримати 120 тисяч доларів як додаток до невеличкої заробітної плати чиновника.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия