Завантаження ...

Славутицька територіальна громада тепер має своїх поліцейських офіцерів громади

Відбулося підписання меморандуму між Головним управлінням Національної поліції Київської області та головою Славутицької територіальної громади Фомічевим Юрієм. Як відомо у 2021 році Національна поліція планує поширити на всі регіони України проєкт "Поліцейський офіцер громади"...

Відбулося підписання меморандуму між Головним управлінням Національної поліції Київської області та головою Славутицької територіальної громади Фомічевим Юрієм. Як відомо у 2021 році Національна поліція планує поширити на всі регіони України проєкт "Поліцейський офіцер громади". Відтепер Славутич має своїх поліцейських офіцерів громади. Що це означає, та які в цьому переваги?

З початком цього року Національна поліція поширила проєкт на Київській, Одеській, Вінницькій та Полтавській областях, де тривають зустрічі представників Нацполіції з керівництвом громад щодо їх участі. 

- Ми підписали меморандум з Головним управлінням Національної поліції у Київській області щодо впровадження в Славутичі проєкту "Поліцейський офіцер громади". На минулій сесії ми прийняли програму політичну, тепер треба надати їй фінансове наповнення. Вже є розуміння як це буде відбуватися, де буде локація саме розташування поліцейських офіцерів громади і що для цього треба зробити, - повідомив під час пленарного засідання голова територіальної громади.

Як повідомляють на сайті Децентралізації, що цей проєкт охопив понад 29 тисяч українських населених пунктів. Новий проект передбачає, що офіцер поліції буде тісно взаємодіяти з жителями своєї громади та орієнтуватися на їхні потреби. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги.

Громада візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи. Для того, аби стати офіцером громади, необхідно пройти спеціальне навчання та отримати відповідні навички, зокрема: у розслідуванні кримінальних проступків, вирішенні питань безпеки дорожнього руху, превентивна робота як з дорослими, так і дітьми, контролі за обігом зброї.Це дасть змогу інтегрувати поліцейський сервіс у суспільство, збільшити рівень довіри до правоохоронців та оперативніше вирішувати локальні проблеми у громаді.

- Стартує гарний проєкт , важливий проєкт, коли у нас поліція, правохороні органи будуть наближені максимально. Тобто це буде не ппросто поліцейський, це буде справждній помічник для громади, - прокоментував очільник міста Фомічев Юрій.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия