Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Валерій Маковецький - бізнесмен та суспільний діяч

Всі знають мережу магазинів «Фокстрот», але не всі знають про її засновника Валерія Маковецького, завдяки якому ось вже 26 років компанія є однією з найбільш упізнаваних в Україні.

Всі знають мережу магазинів «Фокстрот», але не всі знають про її засновника Валерія Маковецького, завдяки якому ось вже 26 років компанія є однією з найбільш упізнаваних в Україні.

Коротко біографія

Валерій Маковецький народився 15 лютого 1961 року в Казахстані, а саме в місті Талдикорган. Навчався в Комунарській середній школі No9 на Луганщині. У 1984 році закінчив навчання на факультеті технології машинобудування в Комунарському гірничо-металургійному інституті. У 1994 році відкрив власний бізнес і займається оптовим продажем техніки. Через два роки, разом з Генадієм Виходцевим, розвиває роздрібну мережу під назвою «Фокстрот».

Фокстрот

Назва магазину пішла від однойменного танцю, який є улюбленим у Валерія Семеновича. Перший магазин мережі було відкрито в Харкові, а вже у 1997 році й у Києві. Вже у 2004 році Маковецький стає керівником Групи компаній Фокстрот, що займаються розвитком брендів-рітейлерів побутової техніки та електроніки.

Основні етапи розвитку

За весь час існування компанії можна виділити кілька ключових етапів у розвитку:
  • Доповнення роздрібною торгівлею оптової
  • Приєднання компанії до Euronics – найбільшої в Європі групи спільних закупівель техніки
  • Розвиток торгівельної мережі
  • Створення власних брендів
  • Переміщення торгівлі в інтернет та уміла маркетингова діяльність

Народна діяльність Маковецького

За сприяння Валерія Семеновича у м. Київ проводиться Міжнародний фестиваль спортивного танцю «Парад надій», який започатковано 2003 року.  Також, під час заходу учасники змагаються за Кубок Фокстрот, який отримують за краще виконання танцю фокстрот.
З 2004 Маковецький член оргкомітету Всеукраїнського проекту «Похід Пам'яті». Завданням проекту є збереження історичних відомостей та допомогу ветеранам.
З 2006 входить до організаційного комітету «Велике серце маленького життя». Це Всеукраїнський соцпроект підтримки обдарованих дітей-сиріт.
У 2008 році є членом організаційного комітету «Школи безпеки».Мета цього соціального проекту – пропаганда дітям вести здоровий спосіб життя.
Фінансово підтримав зйомки фільму "Маленьке життя", є співворганізатором соцпроекту "Народний кінозал".
Співорганізатор соцпроекту «Еко-клас». Проект засновано у 2013 році для підвищення  ЕКО-культури українців та мінімізації впливу людей на природу.
З 2018 року партнер Програми сприяння громадській активності «Долучайся!».
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: