Завантаження ...

Держава платитиме за репетиторів у школі: Новосад розповіла про нововведення

У школах України узаконять репетиторство, щоб учні мали змогу підтягнути знання з предметів на індивідуальному занятті за державний кошт. Про це повідомила міністерка освіти Ганна Новосад в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". За її словами, такою можливістю користуватимуться учні, які мають успішність нижче...

 

У школах України узаконять репетиторство, щоб учні мали змогу підтягнути знання з предметів на індивідуальному занятті за державний кошт.

Про це повідомила міністерка освіти Ганна Новосад в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". За її словами, такою можливістю користуватимуться учні, які мають успішність нижче за середню з конкретного предмета, пише Моя Школа OBOZREVATEL. "Ми надаємо право на певне "узаконене репетиторство" в публічних школах, яке оплачуватиметься за рахунок державних коштів", – повідомила Новосад.

"Репетиторство має бути!" Ексглава УЦОЯО різко відповів Гриневич на гучну заяву
Міністерка також не заперечує ризик, що вчителі будуть спекулювати заняттями, щоб отримувати додатковий дохід. Але законодавством неможливо врегулювати всі потенційні підступи недоброзичливців. "Я думаю, що в нормативці ми знайдемо, як усе це обмежити. Якщо в учителя увесь клас різко починає гірше вчитися, і після уроків, передбачених планом, усі йдуть на позакласні заняття, то це буде певним дзвіночком для директора", – додала головна освітянка країни.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия