Завантаження ...

Слуга народу: підвищення пенсійного віку неминуче

Підвищення пенсійного віку в Україні неминуче, хоч якими "м'якими" були б реформи пенсійної системи. Про це сказала голова парламентського комітету з питань соціальної політики, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова, пише "Інтерфакс-Україна" "Жовтень 2017 року виявився ...

 

Підвищення пенсійного віку в Україні неминуче, хоч якими "м'якими" були б реформи пенсійної системи.

Про це сказала голова парламентського комітету з питань соціальної політики, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова, пише "Інтерфакс-Україна" "Жовтень 2017 року виявився дуже стресовим для людей, коли їм перераховували пенсії. Тому ми проведемо індексацію в березні цього року й запустимо другу пенсію, а потім уже думатимемо, що вийшло, а що ні в реформі солідарного пенсійного забезпечення.

Але, хоч які м'які варіанти ми придумали б, хоч як би ми старалися, все одно доведеться думати про підвищення пенсійного віку", – сказала нардеп. Питання не стоїть на порядку денному уряду, але вже тривають дискусії, як максимально полегшити долю людей, зауважила Третьякова.

"Україні потрібно йти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад на 1 місяць на рік, починаючи з 2023-го або 2025 року. Інакше ми своїх дітей прирікаємо на ще гіршу долю й гіршу пенсію. Водночас це не питання сьогоднішнього дня", – заявила нардеп.

З 1 січня на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років можуть претендувати лише ті, хто має стаж не менше 27 років (у 2019-му було 26 років).

Якщо ж у людини не вистачає страхового стажу, пенсійний вік настане не в 60, а в 63 або в 65 років — залежно від наявного трудового стажу та дати звернення за призначенням пенсії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия