Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ДСП «ЦППРВ» успішно виконало щорічну програму з дезактивації території зони відчуження

У 2019 році Державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» успішно виконало план з ліквідації траншей та буртів пунктів тимчасової локалізації радіоактивних відходів (ПТЛРВ) і захоронило 4750 м3 РАВ на пункті «Буряківка». Ці роботи було виконано....

 
 

У 2019 році Державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» успішно виконало план з ліквідації траншей та буртів пунктів тимчасової локалізації радіоактивних відходів (ПТЛРВ) і захоронило 4750 м3 РАВ на пункті «Буряківка». Ці роботи було виконано за бюджетною програмою «Підтримка екологічно безпечного стану в зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення».

За словами директора ДСП «ЦППРВ» Сергія Костюка, збір, перевезення, зберігання, захоронення радіоактивних відходів, що утворилися внаслідок Чорнобильської катастрофи, є одним з основних завдань підприємства на рівні поводження з РАВ, які утворюються донині. Таке завдання визначено низкою законів України та Указом Президента України №196/2018.

Попередньо, Науково інформаційним центром управління радіоактивними відходами ДСП «ЦППРВ» було проведено обстеження траншей і буртів, а також відбувся аналіз результатів досліджень, оформлення Технічних рішень та узгодження їх з Держатомрегулювання України.

Окрім того, ДСП «ЦППРВ» у рамках зняття ЧАЕС з експлуатації прийняло на захоронення до пункту захоронення РАВ «Буряківка» понад 3300 м3 радіоактивних відходів, зокрема, радіаційно забруднені великогабаритні конструкції у вигляді залізобетонних блоків, від ДСП «ЧАЕС».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: