Завантаження ...

Герої не вмирають! Пам’ятаємо!

П’ять років тому, 11 грудня 2014-го, не стало 23-річного Івана Лєснікова – справжнього воїна, надійного товариша, нашого славутичанина, Героя АТО. Старший солдат Іван Лєсніков навчався у школі №1, відслужив строкову службу в десантних військах, у серпні 2014-го був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади,...

 

П’ять років тому, 11 грудня 2014-го, не стало 23-річного Івана Лєснікова – справжнього воїна, надійного товариша, нашого славутичанина, Героя АТО.

Старший солдат Іван Лєсніков навчався у школі №1, відслужив строкову службу в десантних військах, у серпні 2014-го був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади, 29 листопада під час мінометного обстрілу терористами в районі селища Піски, біля Донецького аеропорту, зазнав важкого поранення. Іван переніс сім операцій, а 11 грудня воїн помер у Дніпропетровській лікарні ім. Мєчнікова.
 


За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі він нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно), у 2014 році йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Славутич» (посмертно). Сьогодні рідні, представники міської влади, учні школи №1, громадські активісти, військові, побратими Івана Лєснікова зібралися біля його меморіальної дошки, щоб вшанувати його світлу пам’ять. «Адже саме пам’ять важлива і дозволяє нам згадувати наших героїв і не забувати їх!», – звертаючись до присутніх, сказав міський голова Юрій Фомічев.
 

 

Про Івана Лєснікова, що так любив життя, про його мужність, порядність, щирість згадували друзі й побратими з аеромобільної бригади. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Івана, поклали квіти до меморіальної дошки та на могилу героя.

Герої не вмирають! Пам’ятаємо!
 





 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия