Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Таксисти у Києві масово відмовляються везти батьків з дітьми

Про це повідомляє заслужений журналіст України Володимир Кацман. Це стало прямим наслідком нових правил щодо перевезення дітей виключно в спеціальних автокріслах та введення чималих штрафів за порушення. За перший виявлений факт з власника авто стягнуть 510 гривень, за повторне...

 

Про це повідомляє заслужений журналіст України Володимир Кацман.

Це стало прямим наслідком нових правил щодо перевезення дітей виключно в спеціальних автокріслах та введення чималих штрафів за порушення. За перший виявлений факт з власника авто стягнуть 510 гривень, за повторне порушення – вже 850. Дотримання правил щодо перевезення дітей мають контролювати інспектори дорожнього руху. Повідомляють про випадки, коли таксисти ставлять умовою для перевезення, якщо пасажир погодиться сам сплатити відповідний штраф у разі, якщо автівку зупинять робітники ДПС.

Журналістський експеримент провело видання НВ, співробітниця якого зателефонувала до декількох служб таксі у Києві та спробувала замовити поїздку з дітьми 5 та 7 років. Одна служба повідомила, що такі замовлення потрібно робити за три години до виклику, в інших – за добу. В одній службі повідомили, що така поїздка відбуватиметься за подвійним тарифом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: