Завантаження ...

Протидія насильству

Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради інформує, що діти, які постраждали від домашнього насильства, на обліку служби не перебувають. Відповідно до ч. 3, ст. 1 закону України №2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017, домашнє...

 

Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради інформує, що діти, які постраждали від домашнього насильства, на обліку служби не перебувають.

Відповідно до ч. 3, ст. 1 закону України №2229-VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017, домашнє насильство − діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання, або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи в шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

У ВИПАДКАХ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Якщо починається сварка, яка може закінчитися фізичним насильством, спробуйте перейти в приміщення, яке можна легко покинути.

Намагайтеся триматися ближче до виходу. Уникайте суперечок у кімнатах, де є гострі та ріжучі предмети.

Знайдіть місце, куди зможете піти у разі небезпеки. Важливо, щоб це було місце, де вас зможуть захистити і в якому кривдник одразу вас не знайде.

Домовтеся зі своїми сусідами, щоб вони викликали поліцію у випадку, коли почують крик із вашого помешкання.

Зробіть та заховайте в надійному місці запасні ключі від дому/квартири або машини так, щоб у разі небезпеки ви могли би швидко вийти та дістатися до безпечного місця.

Заховайте в безпечному місці необхідну суму грошей, список із номерами телефонів, паспорт, документи дитини, інші важливі документи, також деякий одяг та необхідні ліки.

Заздалегідь дізнайтеся телефони місцевих служб, які зможуть надати вам необхідну підтримку.

ГАРЯЧІ ЛІНІЇ:

Якщо ви опинилися в ситуації домашнього насильства,телефонуйте:

102 − поліція;
0-800-500-202 − “гаряча лінія ”Національної поліції України;
0-800-500-335 (безкоштовно зі стаціонарного або мобільного телефонів) − Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;
116-123 – короткий номер з мобільного.

Якщо ви стали свідком жорстокого поводження з дітьми або ваша дитина потерпає від домашнього насильства – телефонуйте:

0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних, мобільних телефонів) − Національна дитяча “гаряча лінія”;
116-111 − короткий номер з мобільного;
116-000 − Служба розшуку дітей (у разі зникнення дитини);
(044) 254-94-94, 256-03-33 − Інформаційно-довідкова служба МВС;
0-800-500-202 − кол-центр Національної поліції;
15-45 − урядова “гаряча лінія”;
3-00-11 (+192, +193) − Служба у справах дітей та сім’ї Славутицького виконкому.

Не мовчіть! Розкажіть про свою проблему людям, яким довіряєте найбільше, та обов’язково зверніться за допомогою до спеціалістів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия