Завантаження ...

Школярі Київщини віртуально відвідають зону відчуження

За підтримки ДАЗВ науковці з Університету Салфорда (Велика Британія) презентують для школярів Києва та Київської області освітній проєкт "Віртуальний Чорнобиль 2”. Мета проєкту - ознайомити дітей з історією Чорнобильської катастрофи та сучасним станом флори і фауни...

 

За підтримки ДАЗВ науковці з Університету Салфорда (Велика Британія) презентують для школярів Києва та Київської області освітній проєкт "Віртуальний Чорнобиль 2”. Мета проєкту - ознайомити дітей з історією Чорнобильської катастрофи та сучасним станом флори і фауни зони відчуження за допомогою інтерактивних форматів - віртуальних екскурсій та ігор.

“Чорнобильська тема оповита великою кількістю міфів та легенд, які, на жаль, буквально передаються з покоління в покоління в Україні. Це призводить до викривленого сприйняття зони відчуження як у старшого, так і у молодшого покоління. Щоб зупинити це поширення легенд потрібно давати дітям якісні знання про Чорнобиль у зрозумілому їм форматі, і проєкт Університету Салфорда - чудовий інструмент для цього”, - зазначає начальниця відділу з міжнародного співробітництва та зв’язків з громадськістю ДАЗВ Катерина Павлова.

Вчора презентацію провели для школярів Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. У рамках пілотної презентації представники Університету, ДАЗВ, Чорнобильського заповідника та ДП “ЦОТІЗ” відвідають 6 шкіл на Київщині. За результатами цих візитів науковці доопрацюють проєкт так, щоб він повністю відповідав потребам учнів та вчителів. Після цього планується повторний візит до українських шкіл у травні 2020 року і залучення до співпраці профільних міністерств та обласних адміністрацій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия