Завантаження ...

Сакральний Чорнобиль

Для більшості туристів Зона - це історія техногенної катастрофи. Вони мчать подивитися на об'єкт «Укриття», місто-привид Прип'ять, загадковий об'єкт «Чорнобиль-2». Але існує інший, сакральний Чорнобиль. Цей важливе місце не тільки для православних вірян, але й для хасидів, католиків, старообрядців. ...

 

Для більшості туристів Зона - це історія техногенної катастрофи. Вони мчать подивитися на об'єкт «Укриття», місто-привид Прип'ять, загадковий об'єкт «Чорнобиль-2».

Але існує інший, сакральний Чорнобиль. Цей важливе місце не тільки для православних вірян, але й для хасидів, католиків, старообрядців. У цьому гігантському музеї під відкритим небом можна знайти пам'ятки зі сто- і навіть тисячолітньою історією. Але без належного фінансування, реставрації вони зникнуть вже за кілька років.

Один із таких об'єктів - занедбаний храм Казанської ікони Божої Матері в селі Замошня в глибині Чорнобильської Зони. До аварії на ЧАЕС у Чорнобильському районі було 18 храмів, але час і вогонь не залишили шансу дерев'яним будівлям. Повністю вціліли лише церкви в самому Чорнобилі та селі Красне. У Замошні від храму з 200-річною історією залишилися цегляні стіни, а дах згорів під час пожежі в перші роки після катастрофи. Але раз на рік він стає діючим. Сюди на початку листопада, на престольне свято, приїжджає отець Сергій і православна громада зі Свято-Іллінської церкви Чорнобиля. На службі моляться і про те, щоб врятувати цю реліквію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия