Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пільги за комуналку почали нараховувати по-новому

Мінсоцполітики змінило систему нарахування пільг за комунальні послуги. Із жовтня пільгові кошти монетизують. Про це повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко на брифінгу."Починаючи з платіжок за жовтень, усі пільговики, як і субсидіанти раніше, отримуватимуть повний ...

 

Мінсоцполітики змінило систему нарахування пільг за комунальні послуги. Із жовтня пільгові кошти монетизують.

Про це повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко на брифінгу.

"Починаючи з платіжок за жовтень, усі пільговики, як і субсидіанти раніше, отримуватимуть повний розмір платіжки без урахування пільг і субсидій. Паралельно з цим відповідні кошти перераховуватимуться чи на їхній обліковий запис в Ощадбанку, або на інший банк чи Укрпошту, якщо вони звернулися до органу соцзахисту щодо отримання відповідних виплат у готівковій формі. Після цього пільговик щомісячно від банку отримуватиме смс-повідомлення про те, яка сума пільг йому нарахована і як відбулися взаєморозрахунки між банком і постачальниками послуг", - сказав Музиченко.

Органи соцзахисту самостійно відкривають рахунки пільговикам в Ощадбанку. Громадянин може отримати кошти готівкою та самостійно розраховуватись із постачальниками послуг. Або за нього може розраховуватися Ощадбанк безготівковими коштами.

У цьому сезоні субсидіанти зможуть самостійно обрати банк, де отримуватимуть гроші на оплату комунальних. Раніше допомогу забирали виключно у відділеннях Ощадбанку та Укрпошти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: