Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уряд затвердив проект держбюджету-2020 до другого читання

Кабінет міністрів затвердив на позачерговому засіданні 3 листопада проект державного бюджету на 2020 рік до другого читання у Верховній Раді. У проекті бюджету врахували висновки парламенту та рішення Ради національної безпеки та оборони щодо розподілу коштів на інвестпроекти, ...

 

Кабінет міністрів затвердив на позачерговому засіданні 3 листопада проект державного бюджету на 2020 рік до другого читання у Верховній Раді.

У проекті бюджету врахували висновки парламенту та рішення Ради національної безпеки та оборони щодо розподілу коштів на інвестпроекти, повідомляє пресслужба уряду. "Бюджет ухвалено з доопрацюванням. Ми завершимо і якнайшвидше передамо документ до Верховної Ради. Від завтра ми будемо обговорювати проект бюджету. І після подачі представимо людям головний фінансовий документ країни", — зазначила міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Між першим і другим читанням Кабмін так і не знайшов коштів для підвищення зарплат вчителям. Додано разову виплату молодим вчителям у розмірі 10 прожиткових мінімумів (20 тис грн). Зміна власне зарплат вчителів залишилося на рівні інфляція +2%", заявив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко, присутній на засіданні КМУ.

Верховна Рада ухвалила законопроект про бюджет на 2020 рік у першому читанні 18 жовтня. Основні показники проекту державного бюджету на 2020 рік: Доходи державного бюджету на 2020 рік (з трансфертами) передбачені у сумі 1 079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду – 962,7 млрд грн, видатки - у сумі 1170,0 млрд грн. Видатки на національну безпеку і оборону становлять 245,8 млрд гривень, що на 33,8 млрд більше, ніж у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: