Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українцям перерахують пенсії за грудень: кому пощастить отримати підвищення

Пенсійний фонд з 1 грудня 2019 проведе автоматичний перерахунок мінімальних пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Максимальний розмір пенсії не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб,...

 

Пенсійний фонд з 1 грудня 2019 проведе автоматичний перерахунок мінімальних пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 

Максимальний розмір пенсії не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність. З 1 грудня він складе 16 380 грн.

Кому не перерахують пенсії з 1 грудня (пенсії залишаться в раніше призначеному розмірі підвищення до пенсій):

Діти війни (66,13 грн).
Особи, які проживають у гірських населених пунктах (розмір пенсії збільшується на 20%).
Утриманці (150,00 грн – до пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”).
Громадяни, які необгрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані – 54,40 грн, а члени їх сімей, яких було примусово переселено, – 43,52 грн.
Громадяни, віднесені до відповідних категорій постраждалих від Чорнобильської катастрофи;
Пенсіонери, які продовжують працювати (збільшення пенсії можливо тільки після звільнення з роботи).

Як відомо, мінімальний розмір пенсії за віком визначається за наявності страхового стажу 35 років у чоловіків та 30 років у жінок, на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тим, кому не буде вистачати трудового стажу, зможуть докупити його у держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: