Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна піднялася у рейтингу Doing Business

Україна піднялася одразу на 7 пунктів у рейтингу Doing Business-2020 та посіла 64 місце серед 190 країн. Це позитивний сигнал для українських підприємців та "зелене світло" для іноземних інвесторів, написав у Facebook прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. "І це лише початок!...

 

Україна піднялася одразу на 7 пунктів у рейтингу Doing Business-2020 та посіла 64 місце серед 190 країн.

Це позитивний сигнал для українських підприємців та "зелене світло" для іноземних інвесторів, написав у Facebook прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. "І це лише початок! Ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство. Кілька тижнів тому - закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції", - зазначив Гончарук.

Він додав, що за останній рік Україна продемонструвала найбільший прогрес за такими компонентами, як захист міноритарних акціонерів - це +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів. Отримання дозволу на будівництво - це +10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта та інженера технагляду та запровадивши систему онлайн-сповіщень, а також зменшила вартість дозволів на будівництво в межах Києва.

В цілому, за минулі 5 років (часи президентства Петра Порошенка) Україна зросла в рейтингу Doing Business на 48 позицій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: