Завантаження ...

Посібник “Як обрати управителя багатоквартирного будинку” доступний до завантаження

Нині в Україні триває масштабна реформа, яка дає кожному українцю, що мешкає в багатоквартирному будинку, шанс на більш комфортне та економне життя. Річ у тім, що змінюється сам принцип управління багатоквартирниками. Для того, аби збагатити знання власників...

 

Нині в Україні триває масштабна реформа, яка дає кожному українцю, що мешкає в багатоквартирному будинку, шанс на більш комфортне та економне життя. Річ у тім, що змінюється сам принцип управління багатоквартирниками. Для того, аби збагатити знання власників квартир у багатоквартирних будинках про нові реалії українського ЖКГ, зокрема – дати практичну інформацію, що допоможе обрати оптимального управителя будинку, було створено цей посібник: Посібник “Як обрати управителя багатоквартирного будинку”.

Адже тепер мешканці багатоповерхівок — співвласники багатоквартирних будинків — отримали нові можливості. Вони можуть обрати форму управління своїм будинком, а також надавача послуги з управління ним.

З прийняттям змін до законодавства поняття «управління багатоквартирним будинком» набуло оновленого значення. Кардинально змінилися підходи до його регулювання. Нове законодавство дозволило скасувати монопольне становище компаній, що обслуговували будинки (раніше ми називали їх ЖЕКами), одночасно у двох напрямах.

По-перше, співвласники багатоквартирних будинків отримали ефективний механізм для прийняття спільних рішень та можливість обирати форму управління своїм будинком. А по-друге, визріло збалансоване поняття послуги з управління багатоквартирним будинком: закон чітко визначив, хто, як та за яким правом надає таку послугу співвласникам. При цьому органи місцевої влади були позбавлені можливості вирішувати ці питання на власний розсуд. Це означає, що приватні та комунальні компанії отримали змогу змагатися між собою за можливість надання послуг з управління.

Посібник підготовлено й видано Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC, Група Світового банку) у рамках проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

Закачати його можно тут http://www.osbb-inform.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/ChooseHM-A5_final-preview_new.pdf

Автори: Андрій Бурий, Марія Осипчук, Руслан Кальницький, за редакцією Наталі Ільїної та Зої Гопцій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия