Завантаження ...

В Україні скасують паперові довідки про прописку та несудимість: що потрібно знати кожному українцю

Громадяни України попрощаються з зайвими паперовими довідками. Віце-прем’єр-міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що уряд має намір скасувати довідки про несудимість та про місце реєстрації (прописки).Він уточнив, що дані про несудимість є ...

Громадяни України попрощаються з зайвими паперовими довідками. Віце-прем’єр-міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що уряд має намір скасувати довідки про несудимість та про місце реєстрації (прописки).

Він уточнив, що дані про несудимість є у спеціальному реєстрі, тому будь-яка організація може підключитися до реєстру та отримати необхідну інформацію. Чиновник зазначив, що завдяки прийнятому рішенню можливо змінити саму логіку отримання деяких послуг. Крім того, в Кабінеті міністрів України планують перевести в режим онлайн сто самих затребуваних державних послуг.

Також планується скасувати отримання довідки про склад сім’ї, яка щорічно потрібна мільйону чоловік. Планується створити єдину електронну форму, замість подання 37 документів при народженні дитини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия