Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні обмежили обсяг виплачуваної пенсії деяким категоріям військовослужбовців: кому та на скільки

В Україні обмежили обсяг виплачуваної пенсії деяким категоріям військовослужбовців. Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну. Так, Кабінет міністрів затвердив відповідний порядок виплати в 2019 році. За Законом №2262 (від 9 квітня 1992 року “Про пенсійне забезпечення ...

 
В Україні обмежили обсяг виплачуваної пенсії деяким категоріям військовослужбовців. Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну.

Так, Кабінет міністрів затвердив відповідний порядок виплати в 2019 році.

За Законом №2262 (від 9 квітня 1992 року “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”), визначаються умови, норми і порядок пенсійного забезпечення осіб, які перебувають на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, Нацполіції, Службі судової охорони, а також осіб начальницького і рядового складу Держспецзв’язку, органах і підрозділах цивільного захисту, податковій чи Державної кримінально-виконавчої служби та деяких інших категорій осіб.

Відповідно до ст. 1 цього закону, передбачено право на такі види пенсії:

довічна за вислугу років;
по інвалідності;
у разі втрати годувальника.
Згідно з постановою Кабміну від 30 серпня 2017 року №704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”, починаючи з 1 березня 2018 року військовим по-новому здійснюють грошове забезпечення.

Зокрема, було змінено складові виплат та підвищено обсяг виплачуваного грошового забезпечення. У 2019 році року виплата пенсій, призначених до 1 березня 2018 року і перерахованих з 1 січня 2018 року з урахуванням окладів, надбавок згідно з постановою №704 здійснюється в розмірі 75% суми підвищеної пенсії, визначеної станом на 1 березня минулого року.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: