Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі розпочався проект митців із Великобританії

Три митці зі Сполученого Королівства Великобританії − Клер Бейкер, Нікола Голайтлі та Леслі-Енн Пейс − презентують у Славутичі свій проект «Крафтинг Ф’ючерс». У програмі гостей − серія майстер-класів щодо дослідження історій бабусь-самоселів Чорнобиля та їх вишивки....

Три митці зі Сполученого Королівства Великобританії − Клер Бейкер, Нікола Голайтлі та Леслі-Енн Пейс − презентують у Славутичі свій проект «Крафтинг Ф’ючерс». У програмі гостей − серія майстер-класів щодо дослідження історій бабусь-самоселів Чорнобиля та їх вишивки. А ще у планах митців створення спільної інсталяції у вигляді паперової скульптури-триптиху з традиційною українською вишивкою. А вже сьогодні виставку відкрита в будівлі Славутицької міської ради. Запрошуємо!


Наповнення цих майстер-класів спиратиметься на знання та досвід професійних митців і дизайнерів з метою сприяння розумінню та діалогу навколо теми бабусь-самоселів Чорнобиля та важливості їх ремесла вишивки.

Серія майстер-класів розпочинатиметься з презентації Клер Бейкер стосовно її широкого дослідження історій бабусь та їх вишивки. Потім учасники матимуть нагоду попрацювати разом із Клер та Леслі-Енн і зробити свій внесок у спільну роботу-інсталяцію у вигляді паперової скульптури-триптиху, натхненну традиційною українською вишивкою. Спільну роботу буде представлено в будівлі міської ради Славутича.
 

Під керівництвом професійних митців учасники майстер-класів використовуватимуть такі художні техніки та прийоми, як колаж, стібок, паперова мозаїка, паперова 3D-скульптура (квіти). Учасники виконають свої власні роботи-відгуки, натхненні самоселами Чорнобиля та їх прекрасною вишивкою, а запрошені митці перевірять й оцінять кожну роботу.


Виставка робіт відкрилася в п’ятницю, 20 вересня 2019 року о 17.00.

*Проєкт реалізується за підтримки Британської Ради та Creative Factory, Мідлсбро, Великобританія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: