Завантаження ...

За участі ДАЗВ в Україні успішно реалізовуються міжнародні проекти у сфері фізичної ядерної безпеки

Під час засідання "Ядерна безпека в Україні - ініціатива поширення інформації" в галузі радіаційної та фізичної ядерної безпеки в рамках ініціативи Групи Семи “Глобальне партнерство проти розповсюдження матеріалів та зброї масового знищення” експерти ДАЗВ взяли...

Під час засідання "Ядерна безпека в Україні - ініціатива поширення інформації" в галузі радіаційної та фізичної ядерної безпеки в рамках ініціативи Групи Семи “Глобальне партнерство проти розповсюдження матеріалів та зброї масового знищення” експерти ДАЗВ взяли участь в обговоренні реалізації міжнародних проектів. 


Зокрема, представили результати співпраці у рамках ліквідації "історичних" могильників радіоактивних відходів в Україні, програми амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання, поставки обладнання на українські спецкомбінати та проектів плану співпраці України та МАГАТЕ на 2019-2021 роки.

"Концепція розвитку зони відчуження передбачає створення навколо ЧАЕС території спеціалізованого промислового використання, де у майбутньому буде сконцентрована основна інфраструктура системи поводження з радіоактивними відходами. Ця територія потребуватиме особливо якісного фізичного захисту і посиленої роботи з громадськістю для правильного сприйняття образу цієї території, і допомога міжнародної спільноти у цьому питанні для України надзвичайно важлива", - підкреслив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.
Окрім того, під час засідання було обрано нового співголову зі сторони донорів - представника Шведського органу з радіаційної безпеки.

Іноземні учасники відзначили професіоналізм української сторони та високий рівень міжвідомчої взаємодії у рамках співпраці за цією Ініціативою.

Довідково:

Захід був організований спільно Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. У заході взяли участь близько 60 учасників з Великої Британії, Канади, Німеччини, Норвегії, США, України, Швеції, представники МАГАТЕ, НАТО, УНТЦ, Спільного офісу з підтримки в Києві Єврокомісії, UNICRI, Центру з досліджень нерозповсюдження ім. Джеймса Мартіна.

Від української сторони в засіданні взяли участь представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства закордонних справ, Державної інспекції ядерного регулювання України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Адміністрації Державної прикордонної служби України, ДП «НАЕК «Енергоатом», Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби України та Служби безпеки України, Національної академії наук України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Міжнародного дослідного центру запобігання наслідків РХБЯ загроз, Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия