Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На СВЯП-2 Чорнобильської АЕС завершено комплексні «холодні» випробування

На СВЯП-2 Чорнобильської АЕС завершено комплексні «холодні» випробування На сховищі відпрацьованого ядерного палива № 2 (СВЯП-2) Чорнобильської АЕС завершено комплексні «холодні» випробування. Випробування проводились з використанням імітаторів відпрацьованих...

На СВЯП-2 Чорнобильської АЕС завершено комплексні «холодні» випробування


На сховищі відпрацьованого ядерного палива № 2 (СВЯП-2) Чорнобильської АЕС завершено комплексні «холодні» випробування. Випробування проводились з використанням імітаторів відпрацьованих тепловидільних збірок (ВТВЗ) з метою перевірки всіх технологічних систем об’єкта.

«Будівництво та введення СВЯП-2 в експлуатацію це - питання гарантії безпеки зберігання відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС на найближчі 100 років. Адже, наразі воно зберігається у старому сховищі, термін експлуатації якого скоро добігає кінця», - підкреслив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Зараз на сховищі тривають роботи з усунення усіх зауважень, які були виявлені під час випробувань. Наступним кроком стане розробка й затвердження попереднього звіту з аналізу безпеки та отримання відповідного сертифікату Держбудінспекції. Після цього фахівці зможуть перейти до «гарячих» випробувань з реальними ВТВЗ.
 
Довідково. Роботи виконує американська компанія Holtec International та її субпідрядник компанія ЮТЕМ.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: