Завантаження ...

ДАЗВ та Асоціація чорнобильських туроператорів співпрацюватимуть

ДАЗВ та Асоціація чорнобильських туроператорів співпрацюватимуть у сфері розвитку туристичного потенціалу зони відчуження Державне агентство України з управління зоною відчуження та громадська спілка Асоціація чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators...

ДАЗВ та Асоціація чорнобильських туроператорів співпрацюватимуть у сфері розвитку туристичного потенціалу зони відчуження


Державне агентство України з управління зоною відчуження та громадська спілка Асоціація чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators підписали Меморандум про співпрацю. Зокрема, співпраця буде спрямована на відродження постраждалих територій, підтримку природоохоронної діяльності та створення умов для можливості безпечного відвідування зони відчуження.

«На виконання Указу Президента ми спільно з Мінекономрозвитку напрацювали шляхи розвитку туристичного потенціалу зони відчуження і дійшли висновку, що маємо залучати до цього процесу громадськість і туристичних операторів, які працюють за чорнобильським напрямом. За 2018 рік зону відчуження відвідало понад 72 тисячі людей, а вже станом на 1 вересня 2019 ми маємо показник у понад 74 тисячі відвідувачів. Інтерес до зони відчуження постійно зростає, а ми маємо гарантувати безпеку кожного відвідувача і бути впевненими, що вони отримають правдиву та вичерпну інформацію від гідів. І Асоціація може бути нашим партнером у цьому», - підкреслив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.
 

Він відзначив, що багато вже було зроблено: оновлено маршрути відвідування, запроваджено електронні квитки, індивідуальний дозиметричний контроль та систему GPS-моніторингу пересування груп, удосконалюються механізми роботи туристичних операторів у зоні відчуження. Але основним акцентом цієї діяльності залишається безпека відвідувачів і неухильне дотримання ними правил радіаційної безпеки.


Як зазначив Голова громадської спілки «Асоціація чорнобильських туроператорів» Ярослав Ємельяненко (Yaroslav Yemelianenko), Україна є піонером у створенні унікального чорнобильського туризму в умовах радіаційного забруднення та особливого статусу території. Вперше чорнобильський туризм, який де-факто існує вже десятки років, набуває офіційного статусу та визнання. Саме він є наступним необхідним кроком у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, як інструмент для зміни інформаційного і психологічного поля зони відчуження. Підписання Меморандуму надає можливості для максимальної реалізації туристичного потенціалу Чорнобильської зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия