Завантаження ...

День пам’яті захисників України

Цьогоріч 29 серпня ми вперше відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме в цей день п’ять років тому в боях під Іловайськом Україна втратила найбільшу кількість....

Цьогоріч 29 серпня ми вперше відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме в цей день п’ять років тому в боях під Іловайськом Україна втратила найбільшу кількість бійців за весь час бойових дій. Славутичани разом із міським головою Юрієм Фомічевим, військовослужбовцями в/ч 3041, громадськими активістами, учасниками АТО, волонтерами, працівниками культури поклали квіти до всіх меморіальних дошок славутичан-героїв АТО, запалили свічки та згадали у своїх виступах, споминах поіменно всіх наших хлопців, почесних громадян міста Славутич: 


Василя БІЛОГО, добровольця, гранатометника, старшого стрільця-навідника резервного батальйону оперативного призначення «Донбас» Національної гвардії України, загинув 29 серпня 2014 р.; Сергія ВОЛНУХІНА, він служив у 72-й бригаді, загинув у серпні 2014 р. у 28 років; Дениса ГУЛТУРА, під час транспортування боєприпасів та харчових продуктів загинув поблизу Дебальцевого, було йому 29 років; Андрія КИРИЄНКА, призваного за мобілізацією в березні 2015-го, трагічно загинув 21 грудня цього ж таки року; Івана ЛЕСНІКОВА, старшого солдата, який отримав тяжке поранення під час мінометного обстрілу в районі аеропорту Донецька, було Івану лише 22 роки; Олександра УТКІНА, він, виконуючи службово-бойове завдання зі знищення терористів під Іловайськом, дістав тяжке поранення та підірвав ручною гранатою себе й кількох росіян, які намагалися захопити його в полон.
 

 
Славутичани вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих, хто віддав за кожного із нас найдорожче поклаликвіти − своє життя.


Людмила ЛЮБИВА, світлина відділу інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия