Завантаження ...

Експерт спрогнозував осіннє падіння гривні

Найближчим часом курс долара почне стабільно зростати. Про це заявив директор економічних програм Василь Юрчишин. Експерт наголосив, що гривня веде себе цілком зрозуміло, передбачувано і прогнозовано. Осінь для України є сезоном девальвації, тому скоро курс ...

Найближчим часом курс долара почне стабільно зростати.

Про це заявив директор економічних програм Василь Юрчишин. Експерт наголосив, що гривня веде себе цілком зрозуміло, передбачувано і прогнозовано. Осінь для України є сезоном девальвації, тому скоро курс національної валюти почне знижуватис, пише Сегодня. За словами експерта, гривня зростала до кінця літа через вибори.

"Специфіка України така, що під час виборів у країну приходять специфічні капітали, і це сприяє зміцненню гривні", - підкреслив він. Водночас загострений інтерес іноземних інвесторів до українських цінних паперів експерт називає непередбаченою обставиною. "Швидше за все, це обумовлено діями міністерства фінансів і Нацбанком, тому що прибутковість облігацій і ставки рефінансування надзвичайно висока, 18-19%", - пояснив Василь Юрчишин. Перше масове погашення таких облігацій має відбутися вже у вересні, і це відразу позначиться на курсі гривні.

"Відмітка у 25 гривень протягом останніх трьох років виступає в якості значущого рівня, поблизу якого зростання української валюти втрачає чинність. Схоже, цей сценарій стався у серпні, незважаючи на те, що гривня стала лідером за приростом до долара з початку року, додаючи в якийсь момент більше 10%", - зазначив керівник EXANTE України Володимир Позній. Аналітик додав, що торгові війни і ослаблення валют країн також можуть сприяти послабленню гривні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия