Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пенсії при Зеленському кардинально зміняться: шокуючі нововведення для українців

Пенсії українців будуть прямо залежати від розміру оплати праці. Про це пише Соцпортал, посилаючись на фахівців ПФУ. Відзначається, що пенсія в Україні може бути призначена лише з легальних і офіційно задекларованих заробітків. У ПФУ підкреслили, що при новому ...

Пенсії українців будуть прямо залежати від розміру оплати праці. Про це пише Соцпортал, посилаючись на фахівців ПФУ.


Відзначається, що пенсія в Україні може бути призначена лише з легальних і офіційно задекларованих заробітків. У ПФУ підкреслили, що при новому президенті Володимирі Зеленском розмір пенсійної виплати розраховується по особливій формулі, яка має одразу кілька показників: тривалість страхового стажу людини; середній заробіток; розмір середньої зарплати за три роки в Україні.

Для отримання величини пенсійної виплати необхідно всі три показники перемножити, а також помножити на спеціальний коефіцієнт, який встановлює безпосередньо ПФУ. В якості прикладу: показник середньої зарплати на даний момент в країні (10 971 грн) потрібно помножити на 10 тис грн (або будь-який інший показник заробітної плати громадянина), на кількість років стажу та особливий коефіцієнт ПФУ: 10 971 грн * 1 тис грн * 35 років (стаж) * 1% =3494 грн.

«Вартість» одного року страхового стажу становить 1 відсоток середнього заробітку громадянина України, і тому розмір пенсії для людини з 30-річним стажем становить 30 відсотків його середнього заробітку. А з поточного року пенсійні виплати призначаються із застосуванням середньої зарплати за попередні три роки та вартості одного року страхового стажу в розмірі 1 відсотка заробітку.

У ПФУ нагадують, якщо роботодавець не працевлаштовує офіційно свого співробітника, виплачуючи йому зарплату в конверті, то він автоматично позбавляє його цілого ряду трудових прав. В такому разі українці втрачають права на основну і додаткову відпустки, на оплату лікарняного, отримання допомоги від нещасного випадку на виробництві, допомоги по безробіттю тощо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: