Завантаження ...

Мільйонам водіїв заборонять кермувати: українцям озвучили причини

Український уряд підготував новий законопроект, за яким багато водії більше не зможуть керувати автомобілями. Тепер проходження медогляду зроблять більш ретельним та жорстким. Про це повідомляє Politeka. Міністерство охорони здоров’я представило документ на офіційному сайті...

Український уряд підготував новий законопроект, за яким багато водії більше не зможуть керувати автомобілями. Тепер проходження медогляду зроблять більш ретельним та жорстким. Про це повідомляє Politeka.


Міністерство охорони здоров’я представило документ на офіційному сайті, який зобов'язує водіїв пройти медичний огляд і за його висновком буде зрозуміло, чи можна сідати за кермо.  Згідно нового закону, практично всім людям з серйозними захворюваннями заборонять їздити на машинах. У заборонений список потрапили такі недуги, як сколіоз, геморой або гіпертонія.

Тому нові вимоги можуть зіпсувати життя мільйонам українців. Серед інших медичних протипоказань згадуються: поганий слух, грижа, шрами, запалення слізного мішка, проблеми з серцем і судинами, тиск, ендокринні порушення, доброякісні пухлини. А якщо водій страждає від глаукоми або хвороб серцево-судинної системи – медичний огляд зажадають проходити щороку.

Водії, які вже мають права, будуть проходити огляд кожні 10 років. Представники МОЗ запевняють, в деяких з випадків питання про видачу водійських прав за певних станів буде вирішуватися "в індивідуальному порядку". Ймовірно, чиновники допускають можливість персональних винятків. На даний момент в Україні вже є наказ, який забороняє сідати за кермо при певних проблемах зі здоров’ям, однак він не містить повного переліку патологій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия