Завантаження ...

Назвали країну, де права українських заробітчан масово порушують

Українцям за кордоном доводиться працювати на гірших умовах, ніж місцевим жителям. Часто заробітчани позбавлені будь-яких прав. "В очах польських роботодавців українці стоять на нижчому щаблі, ніж поляки. Часто їм пропонують меншу оплату праці. Польські роботодавці вважають,....

Українцям за кордоном доводиться працювати на гірших умовах, ніж місцевим жителям. Часто заробітчани позбавлені будь-яких прав.


"В очах польських роботодавців українці стоять на нижчому щаблі, ніж поляки. Часто їм пропонують меншу оплату праці. Польські роботодавці вважають, що українським трудовим мігрантам, які не мають грошей, немає куди діватися. Тому з ними укладають так звані "сміттєві" угоди, які не мають опису прав працівника-мігранта", - пояснив голова профспілки "Трудова солідарність" Віталій Махинько, передає 112.ua.

За його словами, заробітчан часто штрафують або не виплачують заробітну плату, премії. "Може бути штраф, якщо людина не відпрацює весь термін, про який домовилася з наймачем. Не підписувати договір українці просто не можуть. Вони змушені або поставити свій підпис і прийняти умови роботодавця, або ж повертатися додому. Чимало випадків, коли роботодавці не виплачують винагороду за роботу за години, що перевищують норму. При цьому поскаржитися українцям нікуди", - каже експерт.

Найчастіше права заробітчан у Польщі порушують у сфері будівництва та вантажоперевезень. "Трудові мігранти, залишившись без грошей, кидають все і просто тікають додому. Вони не можуть чекати кілька років, доки їхні скарги розглянуть у польських органах", - підсумував Махинько.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия