Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пропозиції для розвитку туристичного потенціалу зони відчуження

ДАЗВ спільно з представниками громадськості та профільних організацій обговорили пропозиції для розвитку туристичного потенціалу зони відчуження За ініціативи ДАЗВ та Офісу ефективного регулювання відбулася робоча нарада з розвитку туристичного потенціалу зони відчуження ...

ДАЗВ спільно з представниками громадськості та профільних організацій обговорили пропозиції для розвитку туристичного потенціалу зони відчуження


За ініціативи ДАЗВ та Офісу ефективного регулювання відбулася робоча нарада з розвитку туристичного потенціалу зони відчуження на виконання Указу Президента «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи». На засіданні піднімались важливі питання для підвищення впізнаваності Чорнобильського напряму, зокрема, акценти у комунікації та необхідність удосконалення системи доступу на територію зони відчуження та забезпечення безпеки відвідувачів.

«Зона відчуження завжди була переважно промисловою територією: тут зосереджено інфраструктуру поводження з радіоактивними відходами, тут знаходиться Чорнобильська АЕС та інші важливі об’єкти. Але постійне зростання інтересу і збільшення кількості відвідувачів підштовхує нас до розвитку туристичного напряму. Тому сьогодні ми розпочинаємо міжвідомчий діалог, щоб напрацювати найбільш ефективні ідеї для туризму у зоні відчуження», - зазначив Голова ДАЗВ Віталій Петрук під час наради.

Керівництво ДП «ЦОТІЗ» представило для обговорення пропозиції щодо вдосконалення системи контролю доступу на територію зони відчуження та впровадження нових маршрутів і форматів відвідування. Також піднімалися питання необхідності забезпечення якісного інтернет-з’єднання, розвитку туристичної інфраструктури та забезпечення комплексної підготовки супроводжуючих (гідів).

Окрім того, на засіданні обговорювались питання створення туристичного бренду для зони відчуження на національному та міжнародному рівнях. У команді з Офісом ефективного регулювання ДАЗВ на основі результатів обговорення розробить візуальний бренд зони відчуження, його філософію, а також низку проектів, що дозволять посилити інформування людей про діяльність у зоні відчуження.

Як зазначили експерти, системний підхід до розвитку туристичного напрямку зони відчуження вимагає створення системи комунікацій для різних аудиторій: бізнесу, науки, митців тощо.

Важливе місце у комунікації також має посісти координаційний центр, до якого надходитиме вся інформація про пересування туристичних груп, надзвичайні події та результати радіоекологічного моніторингу

За результатами наради будуть напрацьовані удосконалення системи доступу на територію зони відчуження. Також заплановано проведення робочої зустрічі туристичних операторів та керівництва ДП «ЦОТІЗ» для обговорення нагальних питань.

Довідково:

У зустрічі взяли участь представники Офіс Президента України, Верховної Ради України, зокрема, новообраний народний депутат від політичної партії «Слуга народу» Кирилл Нестеренко, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Київська обласна державна адміністрація, Іванківська районна державна адміністрація, Славутицька міська рада, Офіс ефективного регулювання, Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ, Українського товариства охорони природи, МОО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", Chernobyl TOUR - Чернобыль ТУР - Чорнобиль ТУР, ВГО «Всеукраїнська люстрація», ТОВ «ГАММА ТРЕВЕЛ», SoloEast Travel, ТОВ «ХАСТА ГРУП», ТОВ «Агентство «Пан Укрейн», ФОП Коритько Дмитро Григорович, ФОП Орлова Тетяна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: