Завантаження ...

Попередили про подорожчання побутової техніки

В Україні заборонять продавати товари з низьким класом енергоефективності. Кабмін затвердив відповідні вимоги для окремих видів побутової та офісної техніки. Документ запрацює через 6 місяців після офіційної публікації, пише ubr.ua. З ринку може зникнути електроніка, яка...

В Україні заборонять продавати товари з низьким класом енергоефективності.


Кабмін затвердив відповідні вимоги для окремих видів побутової та офісної техніки. Документ запрацює через 6 місяців після офіційної публікації, пише ubr.ua. З ринку може зникнути електроніка, яка нижча класу споживання "А". У продавців буде час розпродати таку техніку. Далі доведеться завозити виключно енергоефективну.

"Для України ухвалення цих регламентів піде на користь. У нас з'явиться культура розумного споживання енергії. Виробники будуть намагатися захопити ринок не кількістю, а якістю товарів", - каже економічний експерт В'ячеслав Лисенко. Найбільші проблеми через нововведення можуть бути у дешевих брендів з Китаю та комерційного обладнання.

Крім того, з ринку може зникнути неекономічна побутова та офісна техніка та зросте собівартість виробництва. Ціни можуть зрости близько на 12%. Однак нова техніка працюватиме довше та споживатиме менше енергії. В Україні частка неенергоефективної електроніки та побутової техніки становить 76%. Вимогам екодизайну не відповідає 41% імпортних товарів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия