Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пояснили, чому подорожчав хліб

За перші шість місяців 2019 року хліб в Україні подорожчав на 9%. Таким чином зростання вартості хліба майже втричі випереджає споживчу інфляцію, яка становила за перше півріччя 3,6%. "Бачимо постійне подорожчання хліба як цього року,...

За перші шість місяців 2019 року хліб в Україні подорожчав на 9%. Таким чином зростання вартості хліба майже втричі випереджає споживчу інфляцію, яка становила за перше півріччя 3,6%.


"Бачимо постійне подорожчання хліба як цього року, так і минулого. При цьому найдешевші сорти дорожчають швидше, ніж дорогі. І поняття соціального хліба, який в Україні коштує дорожче ніж у Польщі чи Литві, фактично звучить як глузування", - написав у Facebook директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За даними Держстату, пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку коштував у грудні минулого року 21,8 грн/кг. У червні 2019-го – 24,10 грн. Вартість кілограма житнього хліба за півроку зросла на 9%. Півкілограмовий батон за півроку подорожчав із 12,60 до 13,50 грн. "За даними власного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж, житній хліб подорожчав на 14%, пшеничний хліб із борошна першого ґатунку на 13%, пшеничний хліб з борошна вищого ґатунку на 12% і батон на 9%", - додає Дорошенко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: