Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Газ для населення подешевшає

Кабінет міністрів України доручив НАК "Нафтогаз" в серпні знизити ціну газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубометрів. "Відповідно до 293-ї постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня з червня НАК" Нафтогаз" зобов'язаний...

Кабінет міністрів України доручив НАК "Нафтогаз" в серпні знизити ціну газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубометрів.


"Відповідно до 293-ї постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня з червня НАК" Нафтогаз" зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків", - йдеться в повідомленні, інформує Урядовий портал.

У Мінекономрозвитку середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4812 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ. Українська енергетична біржа продавала по 4654 грн за тисячу кубічних метрів.Ціна на НАК "Нафтогаз" на серпень встановлена 4640 грн. Ціна, відповідно до 867-ї постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. на липень була розрахована, як 7185 грн.

"Найнижчою виявилася ціна НАК" Нафтогаз ". Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ тарифів на транспортування і поставку, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні 4905 грн", - зазначили в уряді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: