Завантаження ...

Славутич має амбітний план стати столицею сюрреалізму

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича», що відбудеться 9–15 вересня в цьому місті Київщини. Проект за ідеї художника Юрія Расіна реалізується КП «Агентство регіонального...

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича», що відбудеться 9–15 вересня в цьому місті Київщини. Проект за ідеї художника Юрія Расіна реалізується КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради у співробітництві з відділом культури, національностей та релігії в рамках програми уряду та Міністерства культури «Малі міста – великі враження». 


Програма має на меті посилювати інтеграції культурної спадщини в життя громад, впроваджувати кластерні моделі розвитку культури в громадах в умовах децентралізації, підвищувати економічну привабливість культурної спадщини та її сталого використання, залучати зацікавлені сторони до використання культурної спадщини та креативних індустрій задля розвитку громад.

Мета проекту – через мистецтво сюрреалізму привернути увагу міжнародної спільноти до постчорнобильської проблеми в просторі постмодернізму Славутича, унікального міста-супутника ЧАЕС; заклик до культурного діалогу та обміну досвідом; забезпечення комфортних умов для творчої роботи та поля для продуктивної взаємодії художника і місця; культурне збагачення місцевої та міжнародної спільноти, культурна децентралізація, посилення інтеграції культурної спадщини в життя громади міста Славутича та Славутицького регіону.

Оргкомітет арт-резиденції має на меті залучити художників-сюрреалістів з України та країн ЄС, архітекторів-дослідників постмодерної архітектури з України та країн ЄС, мешканців Славутича, гостей міста та інших зацікавлених осіб. У програмі арт-резиденції заплановано проведення урочистих церемоній, виставок, майстер-класів, екскурсій, концерту органної та етно-хаос-музики, тематичного семінару з розвитку туристичної дестинації «Славутич – Чорнобиль», конкурсу дитячого малюнку, благодійного аукціону картин, кінопоказів, виїзного пленеру в Чорнобильській зоні відчуження.

Команда організаторів арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича» вже оголосила про старт конкурсного відбору учасників резиденції – заповнити заявку на участь можна за посиланням https://forms.gle/yM9iop6HzcX82Ak69 Зв’язок з організаторами за телефонами (04579) 2-22-50, 050-353-11-35 (Марина Карасьова, Арина Старовойтова) або за допомогою електронної пошти slavutich.ofis@gmail.com


Будемо вдячні за поширення інформації про подію серед зацікавлених осіб!



Запрошуємо до Славутича – міста нових ідей!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия