Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Колективне звернення мешканців м. Славутич

Колективне звернення мешканців м. Славутич. Ми, мешканці міста, звертаємося до вас у зв’язку з надзвичайною подією, яка трапилась в нашому Славутичі − вбивством із хуліганських мотивів групою осіб 21 липня 2019 року молодого чоловіка...

 
 

































Вища рада правосуддя, 

вул. Студентська, 12-А
м. Київ, Україна, 04050




Колективне звернення мешканців м. Славутич


Ми, мешканці міста, звертаємося до вас у зв’язку з надзвичайною подією, яка трапилась в нашому Славутичі − вбивством із хуліганських мотивів групою осіб 21 липня 2019 року молодого чоловіка Юрія Булата. Вказана подія та обраний суддею Славутицького міського суду Київської області Малишенко Тетяною Олексіївною запобіжний захід до одного з основних фігурантів кримінальної справи Є. Стаханова у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 288 150 гривень сколихнули наше невелике містечко хвилею обурення, занепокоєння та зневірою в справедливість, відкритість, чесність та неупередженість нашого правосуддя.

Територіальна громада міста не може залишитися осторонь та прийняти відверте нехтування суддею Славутицького міського суду Київської області Основного закону України, яким визначено, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Не можемо знайти обґрунтоване пояснення прийнятого рішення як з боку моралі, так і з огляду на норми діючого кримінально-процесуального законодавства України, яким законодавець надав право слідчому судді при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не визначати розмір застави у кримінальному провадженні щодо злочину, який спричинив загибель людини.

Чому суддя не враховує підстави та обставини, визначені нормами кримінально-процесуального кодексу України, при обранні запобіжного заходу, маючи відеозаписи, які масово розповсюджені мережею Інтернет та відображають події жахливого вбивства людини, докази, надані учасниками процесу та покази свідків?

Прийняте суддею Славутицького міського суду Київської області рішення та її поведінка під час обрання запобіжного заходу відносно як Є.Стаханова, так й інших фігурантів даної кримінальної справи, ставлення судді до громадськості при вчиненні своїх повноважень свідчить про грубе порушення засад гласності та відкритості судового процесу, допущення суддею поведінки, що порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя в аспекті моралі, чесності, непідкупності, дотримання норм суддівської етики та стандартів поведінки, які забезпечують суспільну довіру до суду, прояви поваги громадськості. Зазначені факти не є непоодинокими, ми постійно стикаємося з такою поведінкою судді Малишенко Т. О. та неправомірно прийнятими нею рішеннями, які неодноразово оскаржувалися у вищих судових інстанціях.


Враховуючи викладене вище, загальне невдоволення громадськості та неможливість більше терпіти беззаконня в нашому місті, звертаємося до вас із вимогою відсторонити суддю Славутицького міського суду Київської області Малишенко Т. О. від здійснення правосуддя з подальшим звільненням з посади судді.

Додатки: підписні листи мешканців міста на підтримку звернення на ____ аркушах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: