Завантаження ...

Чому купувати квартиру на етапі фундаменту ризиковано: думка експерта

В Україні інтереси вкладників не захищені. Немає жодних гарантій, що квартири добудують. Крім того, на етапі будівництва люди купують не житло, а право власності на нього, пояснив Gazeta.ua віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал...

В Україні інтереси вкладників не захищені. Немає жодних гарантій, що квартири добудують. Крім того, на етапі будівництва люди купують не житло, а право власності на нього, пояснив Gazeta.ua віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.


"Чомусь українці біжать туди, де бачать аномально низькі ціни. Це великі ризики. Гроші можна втратити через недофінансування будівництва або вкластися у фінансову піраміду. Щоб не стати жертвою недобросовісних забудовників, треба перевіряти їхні документи, досліджувати фінансові потоки", - каже Анатолій Топал.

Він радить не довіряти відгукам в інтернеті. Їх часто оплачують як самі забудовники, так і їхні конкуренти. "Якщо виявилося, що вклалися у довгобуд, намагайтеся домовитися із забудовником, а не блокуйте будівництво. Адже в Україні не існує жодного забудовника з ідеальними документами чи фінансуванням. Однак вони переважно прагнуть добудувати та здати в експлуатацію об'єкт. Якщо домовитися не вдається, створюйте ініціативну групу з вкладників, наймайте тямущих юристів і вирішуйте питання через суд", - резюмує Анатолій Топал.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия