Завантаження ...

Президент підписав указ про електронний облік деревини

Указ про додаткові заходи щодо раціонального використання лісових ресурсів та удосконалення системи управління лісовою галуззю підписав президент Володимир Зеленський. Документ спрямований на боротьбу з незаконним обігом деревини, заявив заступник ...

Указ про додаткові заходи щодо раціонального використання лісових ресурсів та удосконалення системи управління лісовою галуззю підписав президент Володимир Зеленський.


Документ спрямований на боротьбу з незаконним обігом деревини, заявив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук, повідомляє пресслужба ОП. Зараз близько 30% деревини перебуває в тіньовому обігу. Держава отримує від цього 2 млрд грн збитків щороку. Після вирубки деревина має чіпуватися та позначатися індивідуальним номером, інакше вона вважається нелегальною та вилучається.

"У нас є частина лісгоспів, яка працює поза цією системою. Наприклад, коли ловиш лісовоз на дорозі, з'явиться людина, яка скаже, що її випадок – це виняток, і це дає можливість відкупитися. Наше завдання, щоб подолати незаконні вирубки, – це, перш за все, впровадити централізовану систему обліку деревини", – сказав Гончарук.

Указ передбачає, що до 1 листопада 2019-го на цих підприємствах має бути запроваджено централізований електронний облік деревини. "Пропонуємо встановити кримінальну та адміністративну відповідальність щодо обігу деревини без внесення відомостей до Єдиної державної системи електронного обліку деревини. Указ містить відповідне доручення уряду", – зауважив Гончарук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия