Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кому влітку пропонують найбільше роботи

В Україні сезонну роботу пропонують у сфері обслуговування, туризму, торгівлі. Затребувані гіди та перекладачі. Вакансій найбільше у курортних регіонах та великих містах. Водночас у сільській місцевості теж можна заробити. За допомогу...

В Україні сезонну роботу пропонують у сфері обслуговування, туризму, торгівлі. Затребувані гіди та перекладачі. Вакансій найбільше у курортних регіонах та великих містах. Водночас у сільській місцевості теж можна заробити. За допомогу на городі дачники готові платити непогані гроші, розповів Gazeta.ua засновник компанії "Рекрутинг майбутнього" Сергій Марченко.


"Сезонна робота триває кілька місяців. Більшість роботодавців не гарантують працівникам належного соціального захисту та стабільності. Однак готові платити більше, ніж середня зарплата на ринку праці", - пояснює він. За останній рік зарплата у всіх сферах у середньому зросла на 10%.

"Медики стали отримувати більше на 32%. Стільки ж до зарплати додали працівникам спортивних клубів, салонів краси. У готельно-ресторанній сфері заробітки зросли на 24%. У сфері домашнього персоналу - на 16%. Покоївкам у сезон зарплату пропонують від 8 тисяч гривень, кухарям - від 18, офіціантам, барменам - від 10 плюс чайові. Зарплату 8 тисяч гривень готові платити хатнім робітницям. Прибиральниці можуть заробляти від 7 тисяч гривень", - каже Юлія Дрожжина, спеціаліст експертно-аналітичного центру HeadHunter.

Сезонну роботу переважно пропонують спеціалістам з досвідом від одного до трьох років та студентам.

"Улітку заробити найбільше можна або на будівництві, або у сільському господарстві. Тракторист за сезон має понад тисячу доларів у місяць. Однак далі сидить без грошей, бо елементарно немає роботи. Водночас за цю ж працю за кордоном роботодавці готові платити більше. Тому українці масово їдуть працювати у Словаччину, Польщу, Чехію. Я вже мовчу про роботу у Німеччині", - пояснює директор рекрутингової компанії Affinity Олена Яковлєва.

В Україні сезонну роботу почали пропонувати у квітні. Найбільше вакансій традиційно у Києві, Харкові, Дніпрі та Львові. Під час курортного періоду працівників шукають в Одесу, Миколаїв, Запоріжжя та Херсон.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: