Завантаження ...

Ким найвигідніше працювати у Чехії

У Чехії вигідно працювати офіціантом. У них досить достойні заробітки, завдячуючи вдячним клієнтам розважальних закладів. Зокрема, у Празі офіціанти отримують $1,5 тис. Ще стільки ж можуть мати чайових. "Це місячний заробіток у звичайній піцерії чи...

У Чехії вигідно працювати офіціантом. У них досить достойні заробітки, завдячуючи вдячним клієнтам розважальних закладів.


Зокрема, у Празі офіціанти отримують $1,5 тис. Ще стільки ж можуть мати чайових. "Це місячний заробіток у звичайній піцерії чи кафе у центрі столиці. Якщо порівняти, то в Україні разом з чайовими можна заробляти тисячу доларів. У Чехії виходить спокійно 3 тисячі доларів", - говорить Gazeta.ua киянка Анастасія Вінник. Працевлаштовує українців у Чехії.

Добре платять гувернанткам, прибиральницям готелів, будинків, різним працівникам на автомобільних заводах, продавцям. Якщо є водійські права, то на заводі зарплата карщика не менше $1,5 тис.

"Особливо у Празі великий потік туристів. 70 відсотків продавців у магазинах – українці. Також затребуваний весь клас робітничих професій. Чехи ледачкуватий народ. Працювати не хочуть. Шукають легку роботу", - каже дівчина. Найвигідніше їхати сімейним парам. За три місяці можуть додому привезти 5 тисяч доларів.

"Одна пара з Кривого Рогу поїхала на 3 місяці спеціально, щоб заробити на квартиру. У їхньому місті 1-кімнатна квартира в новобудові саме стільки і коштує, - каже Анастасія. - Не радила б їхати на заробітки тим, хто курить і полюбляє випити. Їх чекає розчарування. В Чехії лиш одна пачка цигарок не менше 150 гривень". Чехи дуже цінують українських заробітчан. Особливо зараз, коли Німеччина налаштована відкрити в'їзд для українців з січня, зауважила киянка.

"Чехи це розуміють, бо зарплати будуть абсолютно інші. Змушені будуть їхати в Німеччину. Особливо цього бояться поляки. У них і так менші зарплати для українців. Тоді в Польщі взагалі нікому буде працювати на робочих спеціальностях", - каже Анастасія. Щоб у Чехії працювати стоматологом потрібно пройти практику та здати два іспити, розповідає Олег Курилів родом із Івано-Франківська. Три роки працює стоматологом у Чехії. Живе у Празі.

У Чехії не вистачає лікарів, і не лише стоматологів. До прикладу, лише в Франківську щороку випускається понад 200 стоматологів. В Україні — понад дві тисячі, а то і більше. Лікарів готує лише один Карлів Університет. Форма навчання - державна. Тому щороку випускається майже 100 студентів-стоматологів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия