Завантаження ...

У зоні ЧАЕС затримали жінку, яка збирала чорницю на продаж

Під час патрулювання території зони відчуження ЧАЕС поліцейськими Київщини спільно з військовослужбовцями Національної гвардії у с.Вільча було виявлено жінку, яка збирала чорницю. 14 кг лісової ягоди затримана мала за мету винести за межі...

Під час патрулювання території зони відчуження ЧАЕС поліцейськими Київщини спільно з військовослужбовцями Національної гвардії у с.Вільча було виявлено жінку, яка збирала чорницю.


14 кг лісової ягоди затримана мала за мету винести за межі радіактивно-забрудненої зони без відповідного контролю та дозиметричного документа. Аби назбирати чорниць та потім продати її, жінка приїхала аж із Рівненської області. ЇЇ зловили на гарячому.

За проникнення на заборонену територію без дозволу спеціальних документів на дану громадянку складено адмінпротокол за ст. 46-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіактивного забруднення).

 
За даним фактом слідчим відділу поліції зони ЧАЕС вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального Кодексу України (порушення вимог радіаційної безпеки).

Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия