Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дефіцит кадрів: кого активно шукають роботодавці

В Україні торік плинність кадрів становила 20%. У 2017-му - 16%. Насамперед на погіршення показників вплинула категорія "менеджери з продажів". Українці не готові терпіти невідповідні умови праці. Швидко змінюють роботу, коли щось не влаштовує....

В Україні торік плинність кадрів становила 20%. У 2017-му - 16%. Насамперед на погіршення показників вплинула категорія "менеджери з продажів".


"Українці не готові терпіти невідповідні умови праці. Швидко змінюють роботу, коли щось не влаштовує. Водночас роботодавці не дуже привабливі ні по зарплатах, ні по мотивації, ні по корпоративній культурі. Тому виникає ситуація, коли працівники приходять в компанію, і не знаходячи того, чого очікували, просто змінюють роботу. Іноді це відбувається кілька разів за рік. Тому роботодавець змушений відкривати вакансії знову і знову", - каже експерт ринку праці Тетяна Пашкіна, пише ubr.ua.

Найбільше продажників шукають у Києві, Харківській, Дніпропетровській, Одеській та Львівській обл. "Дефіцит кадрів змушував роботодавців знижувати рівень вимог до кандидатів на вакантні позиції. Направляти більше зусиль і коштів на навчання персоналу. При прийомі на роботу продавців, наприклад, на їх освіту ми не звертаємо уваги", - говорить фахівець по роботі з персоналом Анна Кубіцька.

Компанії шукають доброзичливих, комунікабельних, ввічливих, активних людей, які бажають працювати. Конкуруючи за кращих працівників,вони пропонують не тільки офіційні зарплати і працевлаштування, а безкоштовне навчання, медичну страховку, компенсацію транспортних витрат.

Роботодавці намагаються заманити на позиції менеджерів з продажу студентів. Однак останні переважно шукають роботу в IT і сфері гостинності. Там пропонують більші зарплати. Крім того, продажники - це переважно молоді люди. Зараз вони активно їдуть працювати за кордон. Водночас в Україні продовжують відкриватися нові магазини. Тому виник дефіцит кадрів.

341,7 тис. безробітних зареєстровані в Державній службі зайнятості. Більшість жінки — 184 тис. осіб. У грудні минулого року роботу втратили 40 тис. громадян, за даними Держстату. На сайтах пошуку роботи щомісяця з'являється близько 100 тисяч нових й оновлених вакансій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: