Завантаження ...

Знайомтесь: такі різні славутичани...

Початок літнього сезону зовсім не означає, що настала пора затишшя. Навпаки, у ЗБІЦ завдяки щотижневим заходам Клубу національной співдружності «Злагода» під керівництвом Ольги Львівни Курдіної прийшла справжня "спека". 19 червня відбулося чергове...

 
Початок літнього сезону зовсім не означає, що настала пора затишшя. Навпаки, у ЗБІЦ завдяки щотижневим заходам Клубу національной співдружності «Злагода» під керівництвом Ольги Львівни Курдіної прийшла справжня "спека". 19 червня відбулося чергове засідання клубу, яке було присвячене культурним традиціям татарського та башкирського народів. Учасники цього заходу підготували цікаві вистави, котрі ознайомили глядачів з географічним положенням Татарстану і Башкортостану, предметами побуту і релігійними атрибутами, їх національною кухнею. 


Так само були представлені твори письменників цих республік, які в радянські часи вивчалися за шкільною програмою. Національний татарського костюм дуже органічно виглядав на Лілії Ахметовні Хайрулліній, яскравій представниці цього народу. Було детально пояснено, що основу костюму складає кулмек (сорочка-сукня), шаровари, калфак (тюбетейка), а також бешмет (каптан). Дуже часто зверху як верхній одяг надівається халат. Розповідь про історію цих двох республік зацікавила всіх без винятку присутніх. Інформація про населення, державну мову, економіку виявилася малознайомою слухачам і тому викликала багато запитань.

На свято був запрошений директор Славутицького краєзнавчого музею Євгеній Абдулайович Алімов, який ознайомив усіх присутніх з музейною колекцією сучасних монет України, присвячених Криму. А Віталій Васильович Горшков поділився своїми спогадами про відвідування Універсіади в Казані в 2013 році. Національна музика підняла всім настрій, а далі учасники заходу взялися за дегустацію страв, в ході якої обмінювалися враженнями від отриманої інформації.
 

 

Як же чудово, що такі заходи відбуваються в нашому місті, адже проблема міжнаціональних відносин є дуже важливою. І дуже хочеться, щоби всі національності були в Україні рівними, щоби не було утиску прав представників інших народностей, адже тільки тоді у нас буде досягнута гармонія в людських відносинах. І дуже приємно усвідомлювати, що Славутицький загальноміський бібліотечно-інформаційний центр (ЗБІЦ) бере активну участь у вирішенні цієї проблеми. А жителі нашого міста з повагою ставляться до всіх національностей, які проживають на його території.


Ольга КРОПТА,
завсектором клубної роботи
Славутицького ЗБІЦу Київської обл. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия