Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Лідеру політичної партії «УДАР» В. Кличку, Славутицькому міському голові В. Удовиченку, депутатам Славутицької міської ради

Громадськість міста Славутич вимушена звернутись до вас із приводу події, яка, на жаль, відбулась на засіданні Славутицької міської ради 29.08.2014 р. та яка викликала дуже великий негативний резонанс в багатонаціональній громаді нашого міста.

 
Шановні співвітчизники!

Громадськість міста Славутич вимушена звернутись до вас із приводу події, яка, на жаль, відбулась на засіданні Славутицької міської ради 29.08.2014 р. та яка викликала дуже великий негативний резонанс в багатонаціональній громаді нашого міста.

Мова йде про висловлення, яке дозволив собі публічно депутат Славутицької міської ради А. Гладченко, який одночасно є головою партійного осередку політичної партії «УДАР» у нашому місті. Під час обговорення одного з питань порядку денного представники місцевої громади, які були присутні на засіданні та отримали право на виступ, висловили обурення діями депутатської групи «Альтернатива», до якої належить і зазначений депутат.

У виступі йшлося про факт систематичних зловживань депутатами цієї групи своїм депутатським статусом на власну користь та нанесення цим значних збитків бюджету міста. В суперечці з представниками громади, серед яких були й люди не тільки української національності, депутат А. Гладченко в досить грубий формі запропонував громадянам, які не задоволені діями деяких місцевих депутатів, …покинути нашу країну та їхати на свою історичну батьківщину!

Цей факт отримав дуже великий негативний резонанс у громаді міста, тому що наша громада налічує понад сорок різних національностей, місто історично побудовано за участю дев’яти колишніх республік Радянського Союзу, а зараз незалежних держав, в місті народилося вже декілька поколінь дітей, а найголовніше – вже кілька рокі, в реалізації міжнародних проектів постійно працює дуже велика кількість громадян інших держав та різних національностей.

Сподіваємось, усім нам зрозуміло, яка може бути реакція значної частини громади на подібні заклики. До цього часу в нашому місті ніколи не виникало міжнаціональних конфліктів, та ще й на рівні місцевої влади! Навіть коли під час будівництва нашого міста одночасно виник дуже важкий міжнаціональний конфлікт у Нагорному Карабаху, представники конфліктуючих народів у Славутичі не створили жодної сварки! Усім нам також відомо, що першим із загиблих героїв «Небесної сотні» був громадянин України саме вірменської національності, що свідчить про велику силу єдності усіх народів України! Тому зараз багатонаціональна громада нашого міста висловлює свою одностайність у суворому засудженні дій депутата А. Гладченка не тільки як депутата та голови партійного осередку, а й насамперед як члена територіальної громади, який порушує багаторічні традиції нашого міста та викликає напруження і в без того напруженій політичній та соціальній сфері життєдіяльності нашого міста та нашої держави.

Ми впевнені, що відсутність у так званого «патріота та громадянина» власного рівня культури, вихованості та розуміння поняття, закладеного в загальнодержавну тезу «Єдина Україна», не дає йому права не тільки очолювати в нашому місті осередок такої шанованої політичної партії, як «УДАР», а й насамперед представляти інтереси громади в Славутицькій міській раді.

Звертаємося до вас, шановні панове В. Кличко, В. Удовиченко та депутати Славутицької міської ради, з вимогою надати об’єктивну оцінку діям депутата та громадянина А. Гладченка, щоби вжити усіх можливих заходів для врегулювання даного конфлікту в нашому багатонаціональному та дружньому місті. З метою забезпечення у Славутичі спокою та правопорядку вимагаємо від депутата Славутицької міської ради А. Гладченка добровільно скласти повноваження депутата міської раді та публічно вибачитись перед усіма славутчанами.

З повагою – представники територіальної громади міста Славутич
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: