Завантаження ...

Експерт пояснила, кого у першу чергу беруть на роботу

При прийомі на роботу роботодавці у першу чергу звертають увагу на особистісні якості кандидата, досвід, уміння системно мислити. Аналізують, чи зможе працівник навчитися чомусь новому, розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна. "Сертифікати про ...

При прийомі на роботу роботодавці у першу чергу звертають увагу на особистісні якості кандидата, досвід, уміння системно мислити. Аналізують, чи зможе працівник навчитися чомусь новому, розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.


"Сертифікати про додаткові курси рідко впливають на рішення роботодавців. Інколи компаніям легше за власний кошт навчити працівника того, що є необхідним для роботи у них. Тому вони навіть створюють корпоративні університети. Це стосується виробничих підприємств, які відчувають дефіцит кадрів. Їм легше оплатити додаткові курси, ніж шукати нових людей на роботу", - пояснює експерт.

Часто працівники записуються на курси, бо сподіваються отримати більшу зарплату чи вищу посаду. "Раніше це спрацьовувало для програмістів. Водночас додаткові курси - необов'язкові. Вони швидше допомагають підняти самооцінку, ніж отримати роботу", - пояснює Тетяна Пашкіна.

Бувають випадки, коли без сертифікатів про підвищення кваліфікації ніяк. Йдеться про сертифікованих лікарів, бухгалтерів, будівельників. "Якщо лікарня закупляє нове обладнання, зрозуміло, що медпрацівників навчатимуть, як правильно користуватися ним. У кожного ресторану чи готелю свої стандарти якості, яким вони навчають працівників. З іншого боку, якщо вчитель біології хоче викладати англійську, мусить проходити курси за власний рахунок", - підсумовує експерт ринку праці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия