Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Додаткові потяги та обмеження руху: що чекає українців у червні

У червні почнуть діяти законодавчі зміни в різних сферах. Укрзалізниця запустить додаткові потяги в курортні міста, туроператори працюватимуть за новими вимогами. А для вантажівок запровадять обмеження руху. Додаткові потяги Укрзалізниця відкриває продаж квитків...

У червні почнуть діяти законодавчі зміни в різних сферах. Укрзалізниця запустить додаткові потяги в курортні міста, туроператори працюватимуть за новими вимогами. А для вантажівок запровадять обмеження руху.


Додаткові потяги

Укрзалізниця відкриває продаж квитків на 22 додаткові потяги до Бердянська, Одеси, Генічеська, Миколаєва і Херсо­на. Триватиме з червня до кінця вересня 2019 року. Крім того, додаткові поїзди курсуватимуть зі Львова до Новоолексіївки Херсонської області.

Вимоги до туроператорів

Із 1 червня Кабінет міністрів посилив вимоги до роботи тур­операторів. Вони зобов'язані двічі перевіряти, чи не змінився час вильоту й офіційно інформувати про це туристів. Мають складати список усіх своїх турагентів із назвами фірм, адресами й контактами. Також, повинна бути обов'язкова банківська гарантія в 20 тис. євро для компаній, що возять мандрівників за кордон, і 10 тис. - для внутрішнього туризму. Вона слугує страховкою на випадок, якщо туроператор не виконає зобов'язань. Компанії, що не дотримуватимуться цих вимог, позбавлятимуть ліцензії.

"Рішення посилити вимоги правильне, - пояснює менеджер туристичного агентства "Мандарин" Світлана Цим­баленко. - Звичайно, форс-мажорів не уникнути. Особливо це стосується вильотів. В Україні авіакомпанія може змінювати чартерні рейси буквально в межах доби. Передбачити це неможливо. Головне в таких ситуаціях підтримувати зв'язок із клієнтами, оперативно шукати вирішення проблеми. Водночас 20 тисяч євро банківської гарантії - це замала сума. У випадку банкрутства нею борги перед усіма клієнтами не покриють".

Обмеження руху вантажівок

Із 1 червня вводять сезонні обмеження руху вантажівок вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т по більшості автомобільних доріг загального користування державного значення. Діятимуть, коли температура повітря перевищуватиме +28°C. За дотриманням обмежень стежитимуть Укртрансбезпека й Нацполіція.

Правила не стосуватимуться машин, що перевозять живих тварин, небезпечні чи швидкопсувні вантажі. Також тих, що можуть допомогти запобігти чи ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій.

"За високої температури вантажівки утворюють колії на дорогах. Обмеженнями можна хоч якось цьому запобігти, - говорить експерт громадської компанії "Євро-Патруль" В'ячеслав Коновалов. - За кордоном теж є така проблема. Проте там не рух обмежують, а контролюють завантаженість авто і штрафують порушників. Вища якість автошляхів зменшила б проблему, але не усунула б її. Обмеження руху перевізникам заважає. Та для цього є логістика. Вони можуть розпланувати пересування машин так, щоб мінімізувати простій. Крім того, місцева влада має організовувати рух транспорту, щоб на в'їзді в міста колони фур не створювали затори".

Графік роботи контрольних пунктів в ООС

Контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі Операції об'єднаних сил на Донбасі влітку працюватимуть із 6:00 до 20:00. До 1 червня людей пропускають із 7:00 до 18:30.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: