Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Життя без тютюну

Щороку близько 5,4 мільйонів людей помирають від хвороб, пов'язаних із тютюнопалінням - 80% із них знаходяться в країнах із низьким та середнімприбутком. Близько половини усіх курців помирають від хвороб, пов'язаних із тютюном, і дослідження також показують,...


Щороку близько 5,4 мільйонів людей помирають від хвороб, пов'язаних із тютюнопалінням - 80% із них знаходяться в країнах із низьким та середнімприбутком. 


Близько половини усіх курців помирають від хвороб, пов'язаних із тютюном, і дослідження також показують, що пасивне паління впливає на всіх, хто знаходиться поруч. За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає.

31 травня у Всесвітній день боротьби з тютюнопалнінням фахівцями Славутицького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з страшим інспектором Славутицького міського сектору з питань пробації Карандою А.О., було проведено міську профілактичну акцію «Життя без тютюну!», в ході якої було проведено анкетування серед дітей та підлітків щодо їх ставлення до даної суспільної проблеми.

За відповідями респондентів було встановлено, що діти негативно ставляться до даної шкідливої звички, зокрема і до паління батьками. Цікавим було те, що діти на одне з поставлених запитань не могли відповісти чому ж все таки деякі люди курять, що саме їх до цього спонукає. Діти молодшого віку зазначали: «Коли тато курить, то цей час він витрачає не на спілкування з родиною», «Я хочу дихати свіжим повітрям, а тато палить на балконі».

Також на тематичних плакатах, із зображенням здорових «квітучих» легень та хворих легень курців, учасники акції мали змогу висловити свою власну позицію щодо боротьби із тютюнопалнінням, а саме розфарбувати «квітку здоров'я» та проаналізувати, як ганебно впливає куріння на стан здоров'я людини.

Позбутися шкідливої звички непросто. На щастя, є чимало випробуваних способів кинути палити і почати здоровий спосіб життя. Істотні переваги для здоров’я можна знайти, кинувши палити в будь-якому віці. Ті, хто кинув палити у віці 30-35 років, мають тривалість життя, як та, що у людей, які ніколи не палили.

Подумайте про своє здоров’я, зробіть правильний вибір!

Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
тел.: 3-01-80, 2-11-15

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: