Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

За підтримки Уряду США підприємства ДАЗВ по поводженню з радіоактивними відходами отримали контейнери для їх транспортування та зберігання

На Київському спецкомбінаті продемонстрували пакувальні комплекти для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ). Проект реалізовано у рамках угоди між Україною та США щодо надання допомоги Україні...

 
 

На Київському спецкомбінаті продемонстрували пакувальні комплекти для транспортування та зберігання відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання (ВДІВ).

Проект реалізовано у рамках угоди між Україною та США щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї, а також запобігання розповсюдження зброї масового знищення. Такі пакувальні комплекти були передані на 5 спецкомбінатів (Київський, Дніпропетровський, Львівський, Одеський та Харківський), а також на Державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами».
 

«Завдяки фінансовій підтримці Уряду США наші підприємства сьогодні мають обладнання, яке дозволить гарантувати безпеку транспортування ВДІВ та їх безпечне зберігання у відповідних сховищах. Саме у цих контейнерах відпрацьовані джерела будуть прийматися на спецкомбінати, звідки після формування партії будуть відправлятися до нового сховища у зоні відчуження – Централізованого сховища відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання», - зазначає Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

 

У рамках проекту українські підприємства отримали 29 пакувальних комплектів для транспортування та зберігання ВДІВ, 4 крани для перевантажування джерел та 5 біологічних захисних екранів.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: