Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«У колективі жити - з усіма дружити»

24 травня практичний психолог Соціально-психологічного центру Піщуліна Д.В. провела виховний захід «У колективі жити - з усіма дружити» для учнів 2-Б класу ЗОШ №3. Метою заняття було навчити дітей спілкуванню з однолітками та дорослими, сформувати почуття....

24 травня практичний психолог Соціально-психологічного центру Піщуліна Д.В. провела виховний захід «У колективі жити - з усіма дружити» для учнів 2-Б класу ЗОШ №3. 


Метою заняття було навчити дітей спілкуванню з однолітками та дорослими, сформувати почуття колективізму, дружби, взаєморозуміння. Вчити висловлювати свої думки, знаходити способи вирішення проблемних ситуацій.

Діти прослухали казку «Сім лозин» та проаналізували її. З переліку запропонованих слів вибрали ті, які, на їх думку, найбільш позитивно впливають на життя і працю в колективі й написали на пальчиках моделі руки. Виконуючи всі завдання, діти показали свої навички та вміння роботи в колективі, проявляли взаємоповагу один до одного. Передивившись відеоролик про хлопчика, з яким поділилися їжею інші однокласники, діти зрозуміли, що треба бути дружніми з іншими, проявляти толерантність.
 

На завершення, учні створили своє власне класне дерево порозуміння, де корінням були їх ввічливі слова, стовбуром - чесноти людини, а кроною - правила роботи в класі.


Дерево символізує міць та силу шкільного колективу. І так, як дерево не може жити без коріння, так і людині важко без міцного колективу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: