Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбувся семінар-воркшоп Atomograd− Mapping − Slavutych

З 7 по 11 травня у воркшопі брали участь наукові співробітники та студенти Віденського технічного університету (Австрія) та Національного університету «Львівська політехніка» (Україна). Семінар проходив у форматі міжнародного урбаністичного воркшопу, програма якого...

 
 

З 7 по 11 травня у воркшопі брали участь наукові співробітники та студенти Віденського технічного університету (Австрія) та Національного університету «Львівська політехніка» (Україна).

Семінар проходив у форматі міжнародного урбаністичного воркшопу, програма якого спеціалізується на унікальній історії, ландшафті та архітектурі Славутича, а також його безпосереднім зв’язком із Чорнобильською АЕС.  Студенти ознайомилися з різними формами відображень та малюнків як концептуальних засобів та медіа для аналізу просторових ситуацій.

Для цих цілей вони працювали зі Славутичем через малювання на кількох рівнях і в різних масштабах, використовуючи техніку масштабування. Наприкінці процесу учасники воркшопу виготовили великомасштабні ручні збірки, плакати, які презентували 11 травня на центральній площі міста перед жителями Славутича.

Учасники воркшопу показали у своїх роботах неоднозначність і складність, минуле і майбутнє, оригінальні дизайнерські ідеї, економічні та глобальні відносини Славутича. Особлива історія становлення Славутича стала відправною точкою для дослідження та аналізу на місці учасниками воркшопу. Вивчення Славутича дало студентам унікальну можливість розглянути перелічені тематичні питання та умови містобудування міста.

Організатори семінару-воркшопу Atomograd − Mapping − Slavutych: Віденський технічний університет (Австрія) та Національний університет «Львівська політехніка» (Україна) у співпраці з «Агентством регіонального розвитку» (комунальне підприємство) Славутицької міської ради.



За матеріалами КП «Агентство регіонального розвитку»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: