Завантаження ...

Позбутися іржі з авто просто

Позбутися іржі з авто просто фото

Одна з серйозних проблем, з якою борються всі автовласники - іржа. Мало того, що псується зовнішній вигляд машини, тaĸ вона ще й суттєво погіршує безпеку під час руху. Тож іржу треба прибирати обов'язково, і найкращий час для цього – весна. До речі, прибрати іржу й надовго запобігти її ...

 

Одна з серйозних проблем, з якою борються всі автовласники - іржа. Мало того, що псується зовнішній вигляд машини, тaĸ вона ще й суттєво погіршує безпеку під час руху. Тож іржу треба прибирати обов'язково, і найкращий час для цього – весна.

До речі, прибрати іржу й надовго запобігти її утворенню ви цілком можете власними силами, причому вельми бюджетним чином. Як саме – читайте про це далі.

Спочатку необхідно видалити іржу, яка перебуває на виду. Для цього потрібно взяти металеву щітку і наждачний папір. Якщо щось не виходить зняти таким способом, то слід скористатися будь-яким ефективним знищувачем корозії.

Після обробки на поверхні кузова застосовують фосфатний ґрунт з відмінною адгезією до металу. А для боротьби з невеликими вогнищами корозії слід використовувати більш "м'який" пінний склад. Важливо стежити за тим, щоб в його складі не було кислоти. Після того, як іржу вдалося прибрати з поверхні кузова, необхідно підфарбувати оброблені місця авто спеціальною емаллю, що відповідає кольору машини.

На приховані від очей ділянки наноситься антикорозійний склад, а на днище колісних арок і нижню сторону порогів – антигравій. У теплу пору року засіб захищає автомобіль від впливу піску і дрібного гравію, а взимку – від дорожніх реагентів.

Автор:

Ірина Бевза

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия