Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

А вам відомо, як переїзжати лежачих поліцейських?

А вам відомо, як переїзжати лежачих поліцейських? фото

Як правило, в нашій країні знак-попередження не стає стоп-сигналом для водіїв, які кудись дуже поспішають. Вони мало що помічають на шляху, а те, що розташовано на узбіччі взагалі не бачать. Щоб уникнути ДТП через таких екстремальних драйверів, на дорогах розміщують спеціальні перепони, котрі змусять будь-кого ....

 

Як правило, в нашій країні знак-попередження не стає стоп-сигналом для водіїв, які кудись дуже поспішають. Вони мало що помічають на шляху, а те, що розташовано на узбіччі взагалі не бачать.  Щоб уникнути ДТП через таких екстремальних драйверів, на дорогах розміщують спеціальні перепони, котрі змусять будь-кого загальмувати перед пішохідним або ж якоюсь іншою небезпечною ділянкою.

Це й зрозуміло: ніхто ж не хоче завдати шкоди своїй дорогоцінній «ластівці».

Поліцейський «горб» змушує водіїв гальмувати. Про те, як по ньому правильно та безпечніше проїжджати й навчають в деяких автошколах. Спочатку інструктори накидають вам масу теоретичної інформації, а потім відправляєтесь безпосередньо на практику. Деякі можуть упускати цю тему, посилаючись на те, що «це і так елементарно». Як результат, постраждає і водій, і машина. Ми хоч і не автошкола, але теж можемо чомусь навчити. Далі читайте про техніку подолання штучно створеного бар’єру.

Ближче до справи

Що таке «лежачий» поліцейський ви точно знаєте або хоча б один раз бачили на дорогах, якщо виїжджаєте кудись далі власної квартири. Взагалі, згідно із правилами ПДР, така перепона має бути резиновою, але в нашій країні нестандартних рішень вони можуть зустрічатись і з асфальту. Недолік такого поліцейського в тому, що, якщо пролетіти по ньому необережно, то можна суттєво зачепити машину.

Як точно НЕ треба долати дану перешкоду

Гальмівні колодки в момент гальмування автоматично блокуються. Існує інертна сила, котра діє за напрямком маршруту авто, а є зворотна проти сили гальмування. Отож, дві ці сили протидіють одна одній. І в певний момент перед машини притискається до дороги, а задня, навпаки, піднімається. При цьому передня підвіска бере на себе великий вплив.

Відповідно, якщо кілька разів пролетіти поліцейського на всіх парах, то підвіска скаже вам «До побачення». А якщо так робити ще частіше, то і машина припинить з вами дружити.

Як правильно проїхати

Можна виокремити два способи:

Гальмувати наперед. Таким шляхом не буде великого навантаження на підвіску, а машина переїде лежачого накатом. Для цього треба скинути швидкість і переключитись на нейтраль. +-30 км/год.

Повна зупинка машини перед бар’єром. Треба увімкнути 1-у швидкість і проїхати «поліцейського». Подолання таким способом підійде початківцям, котрі ще не встигли звикнути до техніки накату.

Отож, щоб не завдавати шкоди своєму автомобілю на момент проїзду через лежачі, потрібно забути про те, що ви кудись поспішаєте. Вас 3 секунди точно не врятують, а машину потім ремонтувати довго і нудно. Їдьте грамотно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: