Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Буксирувати авто з АКП потрібно правильно

Буксирувати авто з АКП потрібно правильно фото

Останнім часом на наших дорогах все більше з’являється авто з АКП. Наскільки б дорогою і надійною була машина, рано чи пізно прийде той день, коли вона просто стане посеред дороги і її буде потрібно буксирувати. І тут виникає головне питання: а чи є відмінності в буксируванні автомобілів з МКПП і АКПП? І якщо .....

 

Останнім часом на наших дорогах все більше з’являється авто з АКП.  Наскільки б дорогою і надійною була машина, рано чи пізно прийде той день, коли вона просто стане посеред дороги і її буде потрібно буксирувати. І тут виникає головне питання: а чи є відмінності в буксируванні автомобілів з МКПП і АКПП? І якщо так, то як правильно «протягнути» горе-колегу до СТО так, щоб не наламати дров ще більше.

Автоматична коробка передач відрізняється від механічної приблизно так сильно, як ніч відрізняється від дня. Безумовно, є загальні моменти, але в цілому речі це виключно різні. Найкраще це проявляється в правилах експлуатації даних агрегатів. Наприклад, в правилах буксирування. Вражаюче, але багато вітчизняних автомобілістів навіть не здогадуються про те, що буксирування автомобіля з АКПП повинно виконуватися не так, як буксирування автомобіля з МКПП.

Важливо: при покупці автомобіля з АКПП настійно рекомендується ознайомитися з усією технічною документацією до машини. Зокрема слід відразу розібратися з параметрами коробки передач. Рекомендації по буксируванню конкретної машини з «автоматом» завжди вказані виробником у супровідній документації.

Отже, якщо здійснюється буксир автомобіля з автоматичною коробкою передач, необхідно насамперед перевести трансмісію в режим «нейтралі» - «N». Цей режим не передбачає активацію спеціальних стопорів, які могли б утримувати автомобіль в нерухомому стані. У такому положені ведучі колеса будуть продовжувати обертатися. Необхідно це для виключення ризиків пошкодження шестерень і валів трансмісії. Все це - перший важливий момент.

Другий важливий момент полягає в тому, що при здійсненні буксирування автомобіля з АКПП, АТФ-рідина не може подаватися насосом з достатнім рівнем тиску. Він досягає необхідних параметрів тільки в тому випадку, коли здійснюється нормальний рух автомобіля. Як підсумок, виникають проблеми зі змащуванням і охолодженням валів і шестерень. Вони в свою чергу гріються і труться понад норму. Частково вирішити цю проблему можна запуском двигуна, що і рекомендується зробити.

Третій важливий момент стосується необхідності забезпечити належний рівень охолодження і якісний рівень змащування всіх деталей. Для цього в свою чергу необхідно дотримуватися швидкісного режиму буксирування. Для кожної коробки він індивідуальний і повинен бути вказаний в технічному посібнику до автомобіля. Найчастіше він становить показник близько 40 км/год.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: